Kovaľčuk vysvetľoval pokles ofenzívy, Chára zlepšenú defenzívu

16.02.2014 Celý región

Soči 16. februára (TASR) - Ruská hokejová verejnosť so znepokojením sleduje, ako klesá gólová produktivita domáceho olympijského tímu v Soči. Hody, kanonáda, strelecké dni - akokoľvek sa to nazve - nekoná sa to.
Domáca zborná dala Slovincom 5 gólov, čo je ok, aj keď tiež tam sa od furióznej ofenzívnej gardy čakalo viac. Američanom len dva a Slovákom - nula, totiž nula po 65 minútach hry, nájazdy sa nerátajú.

Iľja Kovaľčuk musel po nedeľňajšom zápase v mix-zóne vysvetľovať: "Na zimnej olympiáde je to ťažké a tesné v každom zápase. Slovincom sme síce dali góly, ale bolo to ťažké a dlho sa nami držali krok. Proti Amerike nás stálo množstvo energie, aby sme dali tie dva góly a dnes nám chýbalo aj šťastie. Slovensko sa na nás dobre pripravilo a my nemôžeme počítať s tým, že takému súperovi vždy naložíme."

Kovaľčuk napokon neodchádzal z ľadu ubitý, jeho tím vyhral v predĺžení 1:0 a on premenil svoj nájazd. Naopak, slovenskému mužstvu sa nepodarilo rozvlniť sieť ani v rozstrele a celkovo je vizitka naozaj ofenzívne mizerná - tri zápasy, dva góly. Pravda, tentoraz bol kapitán Zdeno Chára v dobrej nálade: "Jano Laco mal vynikajúce zákroky. Brankári na oboch stranách boli vynikajúci. Zápas nám určite vyšiel z defenzívneho hľadiska a z pohľadu systémovej hry. Boli sme dôrazní, brali sme ruským hráčom čas a priestor na zakončenie. Na tomto výkone musíme budovať a pripraviť sa na najdôležitejší zápas týchto hier."

No a bude to derby s Českom. "Tieto zápasy sú vždy veľké. Boli by sme radi, keby sa potvrdil trend, že sa zlepšujeme od zápasu k zápasu. To je náš cieľ," zdôraznil Chára.
 

Vyberte región